Petak 20. Oktobar 2017.

Zbog slučaja Šutulović i Mikulović, traže kontrolu Centra za socijalni rad u Boru

07.08.2017. u 14:37 | Društvo, Tema dana

 

BOR (IST Media) Udruženje građana iz Bora, Nacionalrealizam, uputio je predsednici Vlade Srbije i nadležnom ministarstvu predlog za proveru rada Centra za socijalni rad u Boru, poveden poslednjim dešavanjima u vezi oduzimanja dece od roditelja.

 

Ovaj predlog je usledilo zbog, kako se navodi u saopštenju, velikog broja molbi koje su pristigle kako u borski odbor udruženja Nacionalrealizam, tako i potpredsednici Ivani Stefanović od osoba koje smatraju da su oštećena.

 

U prilog ovome su i nedavni slučajevi oduzimanja dece (slučajevi Šutulović i Mikulović), pa ovo udruženje sumnja da u Centru postoji samovolja i nepostojanje jasnih kriterijuma prilikom odlučivanja.

 

Zahtevi Udruženja građana Nacionalrealizam su – da se ispita način odlučivanja kojim Centar za socijalni rad oduzima decu i način ophođenja službenika prema osobama kojima se izriče mera, kao i prema osobama koje traže pomoć.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....