Petak 20. Oktobar 2017.

Završen 17. Exit festival. Za pet dana na tvrđavi bilo 215.000 mladih

10.07.2017. u 13:53 | Tema dana, Zabava

NOVI SAD, (IST Media) Nakon pet dana i noći, EXIT festival je zabeležio novi rekord posete od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. jula prošli kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi.

 

Spektakularna završnica petodnevnog Exita ove godine je nadmašila svih petnaest godina postojanja mts Dance Arene u neverovatnom nastupu Nine Kraviz, koja je doživela ovacije kakve smo dosad viđali samo na koncertima najvećim rok zvezda.

 

Ovakvom uzbudljivom finalu svoj pečat dala je i Róisín Murphy, koja se nakon punih četrnaest godina vratila da ponovo oduševi publiku na glavnoj bini, menjajući kostime, predstavljajući nove pesme i mašući plišanim medom u znak mira.

 

ROISIN-MURPHY (Foto: Jelena Ivanović)

 

Nakon što je došao dan ranije i iznenadio sve prisutne gostujući na nastupu grupe Foreign Beggars, glavnu binu sinoć osvojio Rag’n’Bone Man, potvrdivši status najbrže rastuće soul zvezde na svetu.

 

RAG-N-BONE-MAN (Foto: marko Obradović)

 

U njegovom dubokom glasu i planetarno popularnim hitovima, poslednjeg dana Exita skakalo je preko 42.000 ljudi. Veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj bini napravio je čovek koji je poslednjih godina jedan od vodeća tri svetska di džeja, Hardwell!

 

 

 

EXIT festival već godinama unazad priprema globalnu humanitarnu akciju kojoj su i ove godine odazvale mnogobrojne zvezde. Bubnjar benda The Killers donirao je svoje palice, Paul Kalkbrenner, Jake Bugg, Rag’n’Bone Man i Liam Gallagher potpisali su EXIT dreseve, dok je kraljica muzičke scene Róisín Murphy napisala prelepu poruku upućenu Exitu na crvenoj traci koja simboliše ljubav.

 

Svitanje je poseban doživljaj na Dance Areni

 

EXIT avantura biće nastavljena već u četvrtak na četvrtom po redu Sea Dance festivalu u Budvi u Crnoj Gori, na kom će nastupiti Sean Paul, John Newman, Fatboy Slim, Who See, Mind Against, Space Dimension Controller, Nipplepeople i mnogi drugi. Kapije kampa otvaraju se već 11. jula, dok svi koji nisu nabavili ulaznicu mogu da to urade još danas po aktuelnoj ceni od 4.490 dinara! Najpovoljnije opcije za hotelsku i apartmantsku ponudu dostupne su putem oficijalne turističke agencije festivala www.exittrip.org.

 

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....