Petak 20. Oktobar 2017.

Veliki maler najbolje borske rukometašice zbog koga propušta Evropsko prvenstvo

21.06.2017. u 10:25 | Intervju, Rukomet, Sport, Tema dana

Najbolja borska rukometašica, Emilija Veljković, koja je na poziciji desnog krila briljirala prethodne sezone, zadobila je tokom utakmice težu povredu zbog koje neće moći da se odazove pozivu selektora Dušana Savića, i zaigra na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

 

Ona je na utakmici pokidala ligamente kolena, pa će morati na hitnu operaciju. Zbog ove povrede ne samo da će biti sprečena da nastupi sa reprezentacijom, već neće moći ni da trenira oko pola godine.

 

Intervju sa Emilijom, vodio je Aleksander Ilić

 

Kako je zapravo došlo do ove nezgode?

“Igrali smo prvu utakmicu play out-a i to na domaćem terenu. Sve je bilo isto kao i na svakoj prethodnoj utakmici dok nisam nekoliko minuta pred kraj prvog poluvremena, kada sam želela da uradim fintu, pala, osetila da mi je nešto puklo u kolenu, i nisam mogla da ustanem. Izneli su me sa terena i odmah odvezli u hitnu”.

 

Lekari su rekli da moraš na operaciju. Koji je period oporavka?

“Posle određenih snimanja utvrdili su da je operacija neizbežna ako želim da nastavim da se bavim rukometom. Nakon operacije je potrebno da prođe šest meseci pre nego što se ponovo vratim na teren”.

 

Da li je ova nezgoda mogla biti sprečena?

“Svaki sportista maksimalno vodi računa o svom telu kako ne bi došlo do neke povrede, pa tako i ja. Nekada to nije dovoljno, pa povredu, kao što je ova, niko ne može da spreči.

 

Jesi li imala do sada ovakvu ozledu?

“S obzirom da rukomet treniram oko pet godina, do sada nisam imala ovakvu povredu, imala sam neke manje, ali ni zbog jedne nisam morala da pauziram ovako dugo”.

 

Kako se to sad odražava na reprezentaciju? Ko će te zameniti?

“Kao što si spomenuo, na moju veliku žalost propustiću pripreme i Evropsko prvenstvo u Sloveniji koje sam dugo čekala. Žao mi je što neću biti tamo da pomognem svojoj ekipi, ali se nadam da će selektor naći adekvatnu zamenu”.

 

Ostaje nam samo da Emiliji poželimo brz oporavak i povratak na teren.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....