Petak 18. Avgust 2017.

Uvećan opštinski budžet, pomoć porodiljama i novo evropsko obdanište

29.07.2017. u 9:20 | Politika, Tema dana

 

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Odbornici skupštine opštine Bor su usvojili drugi rebalans opštinskog budžeta, čime je on sada 2,460 milijarde dinara, odnosno veći za oko 17 procenata. U narednom periodu biće izdvojena sredstva za izgradnju Evropskog obdaništa, a takođe i za populacionu politiku.

 

 

Usvojen je predlog da se porodiljama povećaju jednokratna davanja i to: za prvo dete će porodilje dobijati 25 hiljada, za drugo 40, a za treće i četvrto po 70 hiljada dinara.

 

Na sednici su razrešeni dužnosti bivši i postavljeni novi v.d direktora u pojedinim preduzećima i ustanovama. U Javnom preduzeću „Bogovina” na mestu v.d. direktora imenovana je Nataša Jovanović, u Vodovodu Saša Mladenović, u Sportskom centru Bojana Dlbokić Dubočanin, a u Muzeju rudarstva i metalurgije Dragana Ignjatović, pošto je ostavku podneo dosadašnji vršilac dužnosti direktora, Igor Jovanović.

 

Takođe, potvrđeni su mandati novim odbornicima Srpske napredne stranke, Dragani Urošević i Staniši Negranoviću, koji su došli umesto Aleksandra Milikića i Jasmine Orlić, jer su oni na prošloj sednici izabrani za predsednika i zamenika predsednika Opštine Bor.

  • Recent Comments

    Flyfishing Zlot: Dobro to jeste malo neuobicajan sport za nase podneblje ali je jedan posle Big Game Fishing najprofi...
    Zoran Andrejić: Sram vas bilo,poltroni!!!Sram nas bilo,BORČANI!!!...
    Marija Šutulović: Zakon drugačije kaže.......
    Bambi: Ista je situacija i na Bambi Pozarevac, nema penziono, nema zdravstveno, kompletno obezbedjenje kol...