Utorak 21. Novembar 2017.

U susret evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima

08.11.2017. u 15:40 | Društvo, EU Integracije, Tema dana

NOVI SAD, (IST Media) U Novom Sadu će 16. i 17. novembra biti održana prva “Evropska konferencija posvećen manjinskim i lokalnim medijima“, na kojoj će i IST Media predstaviti svoj projekat “Iz sela za selo”, seriju reportaža 12 borskih sela, prevedene na vlaški jezik, čija je realizacija u toku.

 

Cilj ove konferencije je unapređenje informisanja manjinskih zajednica i interkulturnog dijaloga između medija manjinskih zajednica Evrope, lokalnih i nacionalnih medija kroz prisutnost sadržaja manjinskih medija u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i razmena najboljih praksi na području izdavaštva u toku digitalizacije i postojećih demografskih društvenih promena, sa posebnim fokusom na mogućnosti razvoja grada Novog Sada kao evropske prestonice kulture 2021. godine i doprinos manjinskih i lokalnih medija koheziji društva.

 

P

Foto: Mikael Kristenson

 

Evropska konferencija je komunikacioni projekat, koji sa jedne strane doprinosi razvoju i boljoj integraciji manjinskih i lokalnih medija u javnostima sa kojima komuniciraju, a sa druge strane u realnom vremenu u procesu od pet godina čini celoviti sistem sa EPK Novi Sad 2021. kao jednim od najambicioznijih postojećih projekata Republike Srbije koji svojom realizacijom doprinosi mapiranju Novog Sada i čitavog regiona kao poželjnog mesta za život i rad.

 

Tokom dvodnevne konferencije biće posvećena pažnja manjinskim i lokalnim medijima, što predstavlja jedinstveni evropski događaj koji na jednom mestu povezuje manjinske i lokalne medije sa ostalim sektorima i doprinosi da manjinski mediji postanu značajan činilac kvalitetnijeg izveštavanja.

 

Pokrovitelji ove konferencije su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija Novi Sad EPK 2021.

 

Na konferenciji će učestvovati medijski stručnjaci iz Slovenije, Slovačke, Danske, Španije, Švedske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....