Petak 20. Oktobar 2017.

U akciji policije “Signal” uhapšen i rukovodilac “Toplane”

08.06.2017. u 8:56 | Hronika, Tema dana

BOR, (IST Media) Pripadnici MUP-a, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Poreskom policijom i Bezbednosno informativnom agencijom, u koordiniranoj akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave u redovnom postupku protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela i krivičnih dela vezanih za krijumčarenje ljudi.

 

Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

 

Pripadnici MUP-a u Boru, akciji “SIgnal” uhapsili su i zadržali rukovodioca u Javno komunalnom preduzeću ”Toplana” Bor D. S. (53), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

Sumnja se da je D.S. tokom 2015. godine, zloupotrebio debitne kartice kompanije ”NIS” AD Novi Sad, koje su u vlasništvu ”Toplane“ tako što je njima kupovao veću količinu goriva od stvarno potrebne i utoršene, a razliku u količini kupljenog i stvarno utrošenog goriva prisvajao za sebe.

 

Na taj način ostvario je protivpravnu imovinsku korist od 971.860 dinara, za koliko je oštetio ”Toplanu” Bor.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....