Petak 18. Avgust 2017.

Šimon Cubota nabolji pesnik 56. Festivala kulture mladih

12.07.2017. u 9:41 | Kultura, Tema dana

KNJAŽEVAC, (Autor, Ljiljana Pavlović) Festival kulture mladih Srbije, 56. po redu, završen je nastupom najboljih mladih pesnika Srbije i uručenjem ”Timočke lire”, priznanja koje već 24 godine najboljem pesniku dodeljujuju Drugi program Radio Beograda i FKMS. Ove godine laureat je devetnaestogodišnji Šimon Cubota iz Beograda.

Nagrada „Timočka lira“, koju svake godine najboljem mladom pesniku dodeljuju Radio Beograd 2,  i Festival kulture mladih Srbije ove godine je otišla u ruke pesnika Šimona Cubote  iz Beograda za pesmu ”Vodič za reku”.

Druga nagrada pripala je Izabeli Čeperković Diaz iz Beograda, dok su treću podelili Miloš Petrović iz Donjeg Milanovca i Knjaževčanka Željka Aleksić.

“Poezija nagrađenih izdvojila se zrelošću modernog poetskog izraza i blagim ironičnim porukama, ali je, zapravo, pravi pobednik poezija”, ocenio je predsednik žirija Obren Ristić.

Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je 60 autora iz cele Srbije, što najbolje govori o interesovanju mladih za poeziju, smatra Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Na platou ispred Doma kulture svoju poeziju kazivalo je trinaestoro finalista, a na sceni im se, poslednje festivalske večeri pridružio i profesor gitare Mladen Milojković.

(knjazevacinfo.rs)

  • Recent Comments

    Flyfishing Zlot: Dobro to jeste malo neuobicajan sport za nase podneblje ali je jedan posle Big Game Fishing najprofi...
    Zoran Andrejić: Sram vas bilo,poltroni!!!Sram nas bilo,BORČANI!!!...
    Marija Šutulović: Zakon drugačije kaže.......
    Bambi: Ista je situacija i na Bambi Pozarevac, nema penziono, nema zdravstveno, kompletno obezbedjenje kol...