Četvrtak 22. Jun 2017.

Raspisan konkurs za filmska ostvarenja mladih autora

07.06.2017. u 15:58 | Kultura, Tema dana

KNJAŽEVAC, (IST Media) Festival kulture mladih Srbije (FKMS), koji će u Knjaževcu biti održan 56. put, i trajaće od 11. do 13. jula,  raspisao je konkurs za najbolja filmska ostvarenja mladih.

 

Na konkursu mogu čestvovati učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, kao i slobodni stvaraoci starosti do 30 godina, a zainteresovani mogu preuzeti formular OVDE.

 

Tema filmova je slobodna, nema žanrovskih ograničenja, snimaju se u formatu i opremi po sopstvenom izboru, a šalju se na DVD disku, uz kraću biografiju autora. Poželjna dužina trajanja je do 15 minuta.

 

Radove treba poslati na adresu: Festival kulture mladih Srbije, Branka Radičevića 1, najkasnije do 20. juna. Bliže informacije mogu se dobiti na telefone: 019 731-804 i 732-520.

 

Selektori će odabrati filmove za prikazivanje u zvaničnoj takmičarskoj selekciji, kao i za prikazivanje u specijalnim programima.

 

U svakoj starosnoj kategoriji filmovi treba da proširuju, inoviraju, nagoveštavaju, ili otvaraju nove načine vizuelne komunikacije i pipovedanja i obrađene sadržaje posmatraju iz svog starosnog okruženja.

 

Profesionalizam, ili tehnološka perfekcija nisu bitni preduslovi. Dvadesetočlani žiri publike dodeliće nagrade u sve tri kategorije posebno.

  • Recent Comments

    Marija Šutulović: Zakon drugačije kaže.......
    Bambi: Ista je situacija i na Bambi Pozarevac, nema penziono, nema zdravstveno, kompletno obezbedjenje kol...
    Dr Miggyy: U pogonu za proizvodnju plemenitih metala Zlatara RTB Bor, je izliveno 50 kg ukupne vrednosti oko 2,...
    Bor Boranin: Рок за избор профeсионалног менаџмента, као овај са Спа...

istmedia.rs postoji u verziji mobilne aplikacije za Android uređaje!
Da li želite da preuzmete aplikaciju sada?

INSTALIRAJ APLIKACIJU