Petak 20. Oktobar 2017.

Otvoren Festival evropskog filma u Negotinu. Pogledajte program

07.06.2017. u 14:40 | Kultura, Tema dana

NEGOTIN, (IST media) – Festival evropskog filma otvoren je u negotinskom bioskopu nemačkim dokumentarističkim ostvarenjem ,,Europe, she loves’’ a do 12. juna negotinski filmofili moći će da pogledaju 14 ostvarenja najnovije evropske produkcije.

 

Festival evropskog filma u Negotinu zajednički organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar, EU info kutak Niš i Dom kulture Stevan Mokranjac u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

 

 

Marija Marinković iz EU info kutka Niš je na otvaranju festivala u Negotinu istakla da je ,,Festival evropskog filma potekao iz Niša kao lokalna manifestacija 2010. godine. Delegacija Evropske unije u Srbiji ga je prepoznala kao značajan događaj i pomogla da od 2012. godine u festivalu uživaju filmofili širom Srbije’’.

 

Marija Marinković i Milan Radosavljević

 

Milan Radosavljević iz Doma kulture Stevan Mokranjac podsetio je prisutne da su ,,u savremenim ostvarenjima evropske produkcije tokom maja i juna uživali građani Novog Sada, Niša i Leskovca’’ kao i da se nakon Negotina Festival evropskog filma seli u Šabac.

 

Ovogodišnju selekciju Festivala evropskog filma čine ostvarenja savremene produkcije Danske, Portugala, Austrije, Belgije, Grčke, Francuske, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Švedske, Slovačke, Kipra i Nemačke.

 

Program Festivala možete pogledati OVDE

 

Sve projekcije na Festivalu evropskog filma su besplatne.

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....