Četvrtak 22. Jun 2017.

Otvoren Festival evropskog filma u Negotinu. Pogledajte program

07.06.2017. u 14:40 | Kultura, Tema dana

NEGOTIN, (IST media) – Festival evropskog filma otvoren je u negotinskom bioskopu nemačkim dokumentarističkim ostvarenjem ,,Europe, she loves’’ a do 12. juna negotinski filmofili moći će da pogledaju 14 ostvarenja najnovije evropske produkcije.

 

Festival evropskog filma u Negotinu zajednički organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar, EU info kutak Niš i Dom kulture Stevan Mokranjac u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

 

 

Marija Marinković iz EU info kutka Niš je na otvaranju festivala u Negotinu istakla da je ,,Festival evropskog filma potekao iz Niša kao lokalna manifestacija 2010. godine. Delegacija Evropske unije u Srbiji ga je prepoznala kao značajan događaj i pomogla da od 2012. godine u festivalu uživaju filmofili širom Srbije’’.

 

Marija Marinković i Milan Radosavljević

 

Milan Radosavljević iz Doma kulture Stevan Mokranjac podsetio je prisutne da su ,,u savremenim ostvarenjima evropske produkcije tokom maja i juna uživali građani Novog Sada, Niša i Leskovca’’ kao i da se nakon Negotina Festival evropskog filma seli u Šabac.

 

Ovogodišnju selekciju Festivala evropskog filma čine ostvarenja savremene produkcije Danske, Portugala, Austrije, Belgije, Grčke, Francuske, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Švedske, Slovačke, Kipra i Nemačke.

 

Program Festivala možete pogledati OVDE

 

Sve projekcije na Festivalu evropskog filma su besplatne.

 

  • Recent Comments

    Marija Šutulović: Zakon drugačije kaže.......
    Bambi: Ista je situacija i na Bambi Pozarevac, nema penziono, nema zdravstveno, kompletno obezbedjenje kol...
    Dr Miggyy: U pogonu za proizvodnju plemenitih metala Zlatara RTB Bor, je izliveno 50 kg ukupne vrednosti oko 2,...
    Bor Boranin: Рок за избор профeсионалног менаџмента, као овај са Спа...

istmedia.rs postoji u verziji mobilne aplikacije za Android uređaje!
Da li želite da preuzmete aplikaciju sada?

INSTALIRAJ APLIKACIJU