Petak 20. Oktobar 2017.

Mladi fudbaleri Bora poručili – Lopovi u zatvor, deca na teren

30.05.2017. u 15:00 | Sport, Tema dana

 

BOR, (IST Media) Dvadesetak mladih fudbalera OFK Bor, zatražilo je danas od opštinskih čelnika da se izjasne, da li nameravaju da pomognu opstanak kluba koji za dve godine obeležava vek od osnivanja, ili da se na vrata stadiona stavi katanac a travnjak preuredi u pašnjak.

 

Sa jasnom porukom na jednom od transparenata: LOPOVI U ZATVOR – DECA NA TEREN, fudbalske borske nade ne traže ništa osim da im se obezbede uslovi za trening i utakmice, a roditelji, valjda, iščekuju i da krivci za sunovrat kluba odu na mesta koja sugerišu deca. Novac je, kažu, potreban za nesmetano treniranje, za putovanja i plaćanje sudija.

 

Oni su se uz pištaljke i pratnju pojedinih roditelja prošetali do zgrade opštine gde ih je primio predsednik Živorad Petrović. Od opštinskih čelnika roditelji su zatražili novac za nastavak aktivnosti kluba, ali im je odgovoreno da bi to bilo bacanje u bunar. Jer, klub je u dugovima većim od 10 miliona dinara, ne zna se ko sedi u upravi, a problemi se nižu jedan za drugim. Od finansijskih, pa do organizacionih, koji su doveli do nedavnog nasilja i suspenzije stadiona.

 

Predsednik opštine Bor je, kako nam je rekao, izrazio spremnsot  da pomogne u stravarnju nove i odgovorne uprave, ali da prvo neko mora da vrati 1,4 miliona dinara potrošenih nenamenski, i da se reguliše stari dug.

 

“Sve ostalo bi bilo bacanje para u bunar jer je klub u blokadi. U ovom trenutku opština ne može da preduzme finansijske korake, jer nam i Zakon o sportu ne dozvoljava takve izdatke, osim sufinansiranja kroz programe”, kaže Živorad Petrović

 

 

 

Inače, protest se događa u svetlu iščekivanja suđenja za proneveru novca kluba, o čemu smo pisalo OVDE.

 

Još važnije je, međutim, otkriti identitet ljudi iz senke koji su u klubu nekoliko godina unazad mešetarili. Reč je o licima koja su ranije osuđivana, ali im je klub širom otvorio vrata.

 

Potpuni haos u OFK “Bor”, počeo je sumnjom u nekontrolisano pražnjenje klupske kase, zbog čega je tužilaštvo pokrenulo optužni predlog, a kulminirao je nedavnom suspenzijom stadiona zbog fizičkog obračuna rukovodstva kluba sa sudijama i delegatima o čemu je pisano OVDE

 

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....