Petak 18. Avgust 2017.

Lucifer ne jenjava, od sutra opet paklene vrućine

07.08.2017. u 14:54 | Društvo, Tema dana

SRBIJA – Talas vrućina, nazvan “Lucifer”, koji je ove nedelje zahvatio delove Evrope i ceo Balkan, uzrokovao je najmanje dva smrtna slučaja, a nakon današnjeg pada žive na skali, od sutra se ponovo očekuju ekstremne temperature.

 

RHMZ upozorava da će od sutra, 8. avgusta, ponovo doći do porasta temperature, pa se veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 °C u sredu i četvrtak očekuje u celoj zemlji, a u petak (11.08.) još u centralnim i južnim krajevima.

 

 

Ekstremna vrućina u Italiji, delovima Francuske i Španije i na Balkanu, zaslužna za izbijanje desetina požara, uništila je useve i povećala potrošnju vode i struje. Talas vrućina je naveo vlasti da izdaju zdravstvena upozorenja. Vlasti su u određenim oblastima ograničile saobraćaj i zabranile rad na otvorenom u najtoplijem delu dana usled temperatura koje prelaze 40 stepeni, navodi AP.

 

Beogradski Institut za javno zdravlje savetovao je građane da drže vlažne čaršave na prozorima neklimatizovanih prostorija, izbegavaju fizički napor i alkohol.

 

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na temperature do 42 stepena na teritoriji Srbije, koje važi do 10. avgusta.

  • Recent Comments

    Flyfishing Zlot: Dobro to jeste malo neuobicajan sport za nase podneblje ali je jedan posle Big Game Fishing najprofi...
    Zoran Andrejić: Sram vas bilo,poltroni!!!Sram nas bilo,BORČANI!!!...
    Marija Šutulović: Zakon drugačije kaže.......
    Bambi: Ista je situacija i na Bambi Pozarevac, nema penziono, nema zdravstveno, kompletno obezbedjenje kol...