Utorak 21. Novembar 2017.

Građani EU od danas ne plaćaju roming

15.06.2017. u 12:47 | EU Integracije

 

Zakon EU o ukidanju naplate rominga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka, prenose agencije.

 

Državljani zemlja EU ubuduće će moći da obavljaju pozive, šalju tekstualne poruke i koriste internet na svojim mobilnim uređajima po cenama koje plaćaju u svojoj zemlji, bez obzira na to u kojoj članici se nalaze.

 

Evropska komisija saopštila je da ukidanje rominga jedan od najvećih uspjeha Unije, preneo je BBC.

 

“Svaki put kada evropski građani pređu granicu EU zbog odmora, posla, studija ili samo na jedan dan, morali su da brinu zbog korištenja svojih mobilnih telefona i velikih telefonskih računa kod kuće zbog naplate rominga”, navodi Komisija. U saopštenju se dodaje da je ovo telo radilo deset godina na ispravljanju ovog “tržišnog propusta”.

 

Organizacije za zaštitu prava potrošača upzoravaju da bi dodatni troškovi mogli da se pojave u slučaju da se prekorače ograničenja iz paketa koje korisnici redovno plaćaju.

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....