Utorak 21. Novembar 2017.

Derbi u Boru. Košarkašice u subotu dočekuju Nišlijke

03.11.2017. u 9:52 | Košarka, Sport

BOR, (IST Media) U subotu, 4. novembra od 18 sati u Sportskom centru Bor odigraće se utakmica 5. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije između ŽKK Bor i UŽKK “Student” iz Niša.

 

Reč je o utakmici između dva najuspešnija košarkaška kolektiva na našem košarkaškom regionu (Regionalni košarkaški savez istočne Srbije), ujedno i dva jedina prvoligaška košarkaška kolektiva na ovim prostorima.

 

Ekipa UŽKK “Student” iz Niša su dobre poznanice naših devojaka bile su nedavno gošće u Boru na Međunarodnom turniru “Žikajlo” ali u slabijem sastavu nego što je aktuelni.

 

Ovog puta dolaze pojačane centrom Natašom Mijatović i nošene sa 3 pobede iz 4 odigrana kola, što ih čini znatno ozbiljnijim protivnikom od onog u pripremnom periodu kada su od naših devojaka poražene na domaćem terenu u Nišu sa 18 poena razlike.

 

Predvođene trenerom Dimitrijem Stojiljkovićem koji je i pomoćni trener mlađih nacionalnih selekcija, Nišlijke sigurno dolaze u Bor sa većim apetitom nego pre mesec i po.

 

Sa druge strane, izabranice trenera Dejana Aleksića imaju ambiciju da ostvare drugu pobedu u prvenstvu i nakon negativnog početka od 1:3 nametnutog, pre svega, nemilosrdnim žrebom, uspostave ravnotežu poraza i pobeda što im po kvalitetu svakako pripada.

 

 

U ekipi koju predvode kapiten Emeše Vida koja je jedna od najboljih skakačica lige i Jelena Jozić, jedan od najbržih bekova lige, potrebno je da zablistaju i Nena Trajčevska i Kentra Washington, kako bi zajedno sa Sanelom Suturović,  Tamarom Golubović i Kristinom Stamenković priredile pravo košarkaško uživanje ljubiteljima ove igre u Boru.

 

Hoće li se konačno sve kockice složiti, da li će odlična odbrana biti ispraćena i odgovarajućim napadom poput onog na utakmici sa “Spartakom”, hoće li ekipa konačno prebroditi “problem treće četvrtine”, ostaje da se vidi.

 

Ekipa Boranki će biti kompletna, ali će im svakako biti neophodna i podrška sa tribina, zato dođite i navijajte – pozivaju iz ovog kluba.

 

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....