Petak 20. Oktobar 2017.

Satnica programa – Dani Brestovačke banje

18.08.2017. u 10:39 | Tema dana, Turizam

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) U subotu 19. avgusta će se održati manifestacija “Dani Brestovačke banje 2017” i u skladu sa tim pripremljen je kulturno-umetnički program.

 

Biće otvorena prodajna izložba suvenira i predmeta starih zanata, pripremaće se tradicionalna jela, planiran je nastup mnogih KUD-ova kako iz Bora, tako i iz Zaječara, Negotina, Boljevca i Žagubice, a deo programa pripašće i inscenaciji dolaska kneza Miloša Obrenovića u Brestovačku banju. Ove godine se inače obeležava 180 godina otkad je podignut Konak Kneza Miloša.

 

Tokom trajanja manifestacije u toku celog dana biće otvorene dve izložbene postavke: „Brestovačka Banja u doba Kneza Miloša“ u Konaku Kneza Miloša i Odžaklije i „Hamam u doba Kneza Miloša“ u turskom hamamu. Svi zainteresovani moći će da posete i Lazarevu pećinu uz organizovan besplatan autobuski prevoz. Tradicionalno paljenje preobraženske vatre planirano je za 19:30.

 

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija “Bor” i Centar za kulturu opštine Bor, poкrovitelj je Opština Bor, a medijsкi poкrovitelj Radio televizija Bor.

 

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....