Utorak 21. Novembar 2017.

Danas 70. rođendan lista Kolektiv

31.10.2017. u 16:27 | Reportaža, Tema dana

BOR, (IST Media) Najstarije fabričko glasilo u Srbiji, list Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, “Kolektiv”, danas proslavlja 70 rođendan kontinuiranog izlaska.

 

U ovoj redakciji sa ponosom ističu da je od 1947. godine odštampano 2.287 brojeva u tiražu od preko 22 miliona primeraka. Napisano je više od 260.000 novinarskih tekstova ilustrovanih sa oko 26.000 fotografija.

 

 

„ Kolektiv je postavio standarde kojima je i dan-danas veran, da a čuva tradiciju,  da  bude realan posmatrač, pošten ocenjivač i dostojanstven sagovornik. Da čuva obraz novinarske profesije i ostane brend među kompanijskim medijima“, kaže rukovodilac Službe RTB-a Bor za odnose sa javnošću, Gorica Tončev Vasilić.

 

Ona dodaje da „Kolektiv“ svih ovih godina i decenija čuva kompanijski i svoj uticaj i drži do onoga što je u današnjem novinarstvu devalviralo.

 

“Odolevamo izazovu senzacionalizma, objektivno prenosimo samo proverene informacije i zato ga svi smatraju ozbiljnim i novinama od poverenja, vernikom istine, rudnikom  informacija iz rudnika”, kaže Tončev Vasilić.

 

Novi broj „Kolektiva“, povodom svog jubileja, štampao je i rođendanski dodatak gde se, pored ostalog, mogu pročitati zanimljiva zapažanja o ulozi i značaju najstarijeg fabričkog glasila i u ondašnjoj velikoj Jugoslaviji.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....