Utorak 17. Oktobar 2017.

Borska bolnica od borskog Instituta dobila nov EKG aparat

09.08.2017. u 15:56 | Društvo, Tema dana

Ilustracija

BOR (IST Media, Aleksander Ilić) Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja borske Opšte bolnice dobila je od Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru vrednu donaciju. Reč je o EKG aparatu čija je vrednost dve hiljade evra.

 

„Prijemno trijažni blok je srce svake bolnice. Njihov rad iziskuje velika ulaganja i adekvatnu opremu, tako da donacija ovog EKG aparata može samo pozitivno da utiče na kvalitet rada jedne ovakve službe”, naglasio je direktor Opšte bolnice dr Goran Joksimović.

 

„Aparat koji smo imali pre ovoga je već bio dotrajao, ovo je sad aparat nove generacije i nadam se da će nam pomoći u poslu”, istakla je Elvira Ikanović, glavna sestra Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

 

U Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja dnevno se pregleda oko 60 pacijenata, a svima njima se radi EKG. To i pokazuje kolika je značajnost ove vredne donacije.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....