Utorak 17. Oktobar 2017.

Bobana Veličković: Ne razmišljam previše o veličini takmičenja

30.07.2016. u 11:28 | Intervju, Tema dana

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Jedina Boranka koja već drugi put učestvuje na Olimpijskim igrama, reprezentativka Srbije u streljaštvu, Bobana Veličković, trenutno se nalazi na završnim pripremama u Francuskoj, odakle kreće u Rio. Samo za IST Media, govorila je o psihičkim pripremama, očekivanjima i emocijama pred put.

 

bobana-velickovic

 

Kako teku poslednje pripreme pred put na Olimpijadu?

 

Cela streljačka reprezentacija je trenutno na završnim pripremama pred Rio u Creilu u Francuskoj. Pripreme teku odlično imamo taman dovoljno vremena za neka finalna usvršavanja i popravke. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenemo u Rio.

 

Kako se psihički pripremaš?

 

Što se tiče psihičke pripreme, moj plan je da se fokusiram na tehničke stvari koje sam zacrtala, da ne razmišljam previše o veličini i značaju takmičenja, već da odradim meč tehnički dobro i ispravno. Ako to budem uspela sigurna sam da ću biti zadovoljna rezultatom.

 

Kakve su emocije pred put?

 

Ja mislim da je svako od nas presrećan što će učestvovati i da svi jedva čekamo početak OI, ipak se spremamo za to već četiri godine, put je bio dug i naporan, počevši od osvajanja kvota, puno takmičenja, priprema. Mislim da će prave emocije doći tek po dolasku u olimpijsko selo.

 

Bobana-Velickovic

 

Šta očekuješ u Riju, kako od sebe,tako i od ostalih strelaca iz reprezentacije?

 

Mislim da je ceo tim u dobroj formi, ne zelim da prognoziram ništa jer je to jako nezahvalno, ali moj cilj je ulazak u finale. Po novom sistemu takmičenja u finalu svih osam takmičara kreće od nule, bez obzira na rezultat u osnovnom delu, i ima podjednake šanse za medalju. Bez obzira na krajnji ishod, ja sam sigurna da će svako od nas dati sve od sebe, a to je i najbitnije.

 

Da li još uvek ostaješ pri odluci da se ne odseliš iz Bora?

 

Za sada da, i nadam se da će tako i ostati. Savršeno mi odgovara da živim u Boru, a da putujem i obilazim sve ostalo.

  • Recent Comments

    alfreddecandia: Koliko ja vidim kriv je vozač kamiona jer nije smeo da skrene desno iz leve trake ako je već imao ...
    dejan: Neka korist i od kladionica...
    Pancho Villa: Napolju je deset stepeni. Da li ovaj direktor i ja živimo na isoj planeti....Meni je hladno dok či...
    Aleksej Aleksejevic: E sad nismo duzni toliko nego mnogo manje ... nije sija nego vrat . Poverenje je veoma krhka stvar ....